Att få uppleva välgörande ansiktsbehandlingar är en gåva. Den svaga ljuvliga doften av olika växtessenser, örter, lugn musik och värmande energi från en välutbildad hudterapeut. Erika Skincare är en plats för förnyelse och ladda batterierna, en plats för att ge huden näring och själen ro. Fördelarna med mina ansiktsbehandlingar är så mycket mer än portömning och krämer.

Behandlingar hjälper till att frisätta en viktigt hormon - oxytocin vilket hjälper oss att känna oss älskade, närvarande och tacksamma. Med ömsint beröring sker otroliga saker, man blir lugnare och hormonet oxytocin ökar. Oxytocin är ett välmående hormon som frigörs vid beröring – det lindrar smärta, skyndar på läkningen av sår och skador, sänker blodtrycket och halterna av stresshormoner. Vi blir mer lugna, sociala och nyfikna på vår omgivning. Verkningarna är inte bara tillfälliga, utan dröjer sig också kvar en tid. Dessutom ger de mersmak - beröring är beroendeframkallande.

Under hösten förändras klimatet, temperaturen pendlar mellan varmt och kallt och luften blir torrare, likaså huden. Många av oss känner att huden blir yttorr och stram. Under hösten är det en god idé att se över sin hudvårdsrutin hos en auktoriserad hudterapeut, för att behålla lyster och fukt i huden rekommenderar jag att säsongsanpassa din hudvård. Komplettera din nuvarande hudvård med ett återfuktande serum #berryplus repair serum, en antioxidantrik och närande ansiktsolja #vitalessence serum-oil, återfuktande créme samt ansiktsmask någon gång i veckan.

Besök Erika Skincare för att få dina personliga rekommendationer för att behålla glöd och lyster under hela hösten! Under september och oktober gästspelar behandling "Höstglöd" på salongen, den optimala behandlingen för lyster och hyperpigmentering.